- سیناتتر
- مجله سیناتتر
- ارز دیجیتال به زبان ساده
- اصطلاحات پایه و اولیه ارز دیجیتال - ۲۰ مورد ضروری
اصطلاحات پایه و اولیه ارز دیجیتال - ۲۰ مورد ضروری
- ۱۳ آبان ۱۴۰۳
- 24 بازدید

فهرست مطالب
با گسترش ارزهای دیجیتال و ورود افراد بیشتر به این حوزه، آشنایی با اصطلاحات پایه و اولیه ارز دیجیتال ضروری شده است. این مقاله به بررسی ۲۰ اصطلاح اولیه ارز دیجیتال میپردازد که برای هر کسی که میخواهد به دنیای رمز ارزها وارد شود، ضروری است.
۱. بلاکچین (Blockchain)
بلاکچین فناوری زیربنای ارزهای دیجیتال است و به عنوان یک دفتر کل دیجیتال غیرمتمرکز، امکان ذخیره و ثبت تراکنشها را به صورت ایمن و شفاف فراهم میکند. هر بلاک شامل اطلاعاتی از تراکنشها است و تمامی بلاکها به هم متصل هستند.
۲. ارز دیجیتال (Cryptocurrency)
ارز دیجیتال، نوعی پول دیجیتالی است که بر اساس فناوری بلاکچین عمل میکند و از رمزنگاری برای ایمنسازی تراکنشها بهره میبرد. بیتکوین و اتریوم نمونههایی از این ارزها هستند.
۳. کیف پول دیجیتال (Digital Wallet)
کیف پول دیجیتال نرمافزاری است که ارزهای دیجیتال شما را ذخیره میکند و امکان ارسال و دریافت آنها را فراهم میآورد. کیف پولها انواع مختلفی دارند، از جمله کیف پولهای آنلاین و سختافزاری.
۴. کلید خصوصی و کلید عمومی (Private Key & Public Key)
کلید عمومی: آدرسی است که برای دریافت ارز دیجیتال به دیگران میدهید.
کلید خصوصی: رمز عبوری است که دسترسی به داراییهای دیجیتال شما را فراهم میکند و نباید آن را با دیگران به اشتراک بگذارید.
۵. استخراج (Mining)
استخراج یا ماینینگ فرآیندی است که در آن تراکنشها تأیید و به بلاکچین اضافه میشوند. استخراجکنندگان با حل مسائل ریاضی پیچیده، به شبکه کمک کرده و پاداشی به صورت ارز دیجیتال دریافت میکنند.
۶. قرارداد هوشمند (Smart Contract)
قرارداد هوشمند برنامهای است که شرایط یک قرارداد را بهطور خودکار و بدون واسطه اجرا میکند. این قراردادها بر روی بلاکچین ذخیره شده و امنیت بالایی دارند. قراردادهای هوشمند ارز کاردانو نمونهای از این قرارداد هاست.
۷. صرافی ارز دیجیتال (Crypto Exchange)
صرافیهای ارز دیجیتال پلتفرمهایی هستند که افراد میتوانند در آنها ارزهای دیجیتال را خرید و فروش کنند. این صرافیها میتوانند متمرکز یا غیرمتمرکز باشند.
۸. آلتکوین (Altcoin)
آلتکوینها تمامی ارزهای دیجیتالی غیر از بیتکوین هستند. بسیاری از آنها ویژگیها و کاربردهای متفاوتی دارند و برای بهبود برخی مشکلات بیتکوین به وجود آمدهاند.
۹. عرضه اولیه سکه (ICO)
عرضه اولیه سکه یا ICO روشی برای جذب سرمایه در پروژههای ارز دیجیتال است که از طریق پیشفروش توکنهای جدید به سرمایهگذاران صورت میگیرد.
۱۰. نود (Node)
نودها کامپیوترهایی هستند که به شبکه بلاکچین متصل میشوند و نقش مهمی در اعتبارسنجی تراکنشها و امنیت شبکه دارند.
۱۱. دیفای (DeFi)
دیفای یا امور مالی غیرمتمرکز به خدمات مالی اطلاق میشود که بدون واسطهها و با استفاده از بلاکچین ارائه میشوند. دیفای به کاربران اجازه میدهد تا بدون بانک، وام بگیرند یا داراییهای خود را سرمایهگذاری کنند.
۱۲. گس (Gas)
گس هزینهای است که برای انجام تراکنشها و اجرای قراردادهای هوشمند در شبکه اتریوم پرداخت میشود و به امنیت شبکه کمک میکند.
۱۳. توکن (Token)
توکنها ارزهای دیجیتالی هستند که میتوانند نمایانگر داراییها، خدمات یا حتی دسترسیهای خاصی باشند و بر روی بلاکچینهایی مانند اتریوم ایجاد میشوند.
۱۴. استیکینگ (Staking)
استیکینگ فرآیندی است که در آن کاربران ارزهای خود را قفل میکنند تا به امنیت شبکه کمک کنند و در عوض پاداش دریافت کنند. این روش یکی از روشهای کسب درآمد غیرفعال در دنیای ارزهای دیجیتال است.
۱۵. هش (Hash)
هش فرآیندی است که اطلاعات را به یک رشته ثابت تبدیل میکند و برای افزایش امنیت تراکنشها استفاده میشود.
۱۶. فورک (Fork)
فورک یا انشعاب به فرآیندی اشاره دارد که طی آن بلاکچین به دو شاخه جداگانه تقسیم میشود. این تغییر میتواند منجر به ایجاد ارز دیجیتال جدیدی شود. نمونهای از این مدل برای ارز Pepe به نام ارز په په فورک است.
۱۷. وایتپیپر (Whitepaper)
وایتپیپر سندی است که جزئیات فنی و هدف یک پروژه ارز دیجیتال را توضیح میدهد. این سند به سرمایهگذاران کمک میکند تا با ایده و آینده پروژه آشنا شوند.
۱۸. نهنگ (Whale)
نهنگ اصطلاحی است برای افرادی که حجم زیادی از یک ارز دیجیتال را در اختیار دارند و با معاملات بزرگ خود میتوانند قیمتها را تغییر دهند.
۱۹. پامپ و دامپ (Pump & Dump)
پامپ و دامپ به روشی گفته میشود که در آن قیمت یک ارز دیجیتال بهطور مصنوعی افزایش (پامپ) و سپس کاهش (دامپ) مییابد. این روش اغلب توسط نهنگها یا گروههای سرمایهگذار اجرا میشود. اخبار پامپ و دامپ و نوسانات بازار را میتوانید در آکادمی صرافی سیناتتر مشاهده کنید.
۲۰. متاورس (Metaverse)
متاورس دنیای دیجیتال و مجازی است که کاربران میتوانند در آن داراییهای مجازی را خریداری کنند و تعاملات مختلفی داشته باشند. ارزهای دیجیتال نقش مهمی در اقتصاد متاورس دارند.
نتیجهگیری
درک اصطلاحات پایه و اولیه ارز دیجیتال برای ورود به این دنیای جدید ضروری است. اگر شما قصد دارید در دنیای ارزهای دیجیتال فعالیت کنید، بهتر است این اصطلاحات را بهخوبی یاد بگیرید و از دانش خود برای تصمیمگیریهای آگاهانهتر استفاده کنید.